Партнери «Антіки» долучилися до обговорення підготовки випускників юрфакультетів

28.11.2019

Керуючий партнер юридичної фірми «Антіка», д.ю.н. Олексій Кот та партнер, к.ю.н. Максим Корчагін долучилися до обговорення на тему «Які випускники вишів потрібні юридичному ринку», яке проводила Legal High School спільно з Національною академією правових наук України.

До заходу долучилися партнери провідних юридичних фірм та керівники юридичних департаментів відомих вітчизняних та зарубіжних компаній. У рамках заходу обговорювали запити юридичного бізнесу, провідних українських компаній щодо знань і вмінь, якими має  володіти випускник юридичного факультету.

«Паралельно з управлінням юридичною фірмою «Антіка» я викладаю на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Часто доводиться чути, що сьогодні майбутнім юристам бракує практичних знань. Можливо, варто змістити баланс курсів, що викладаються на юридичних факультетах, в бік практично орієнтованих предметів. Також було б добре залучити до викладання юристів-практиків. Вочевидь, цьому посприяло б певне спрощення моделі навчального процесу. Гадаю, можна почати із точкового залучення практиків на кшталт майстер-класів для студентів – щоб майбутні юристи мали змогу довідатися, якою насправді є професія, що їм потрібно знати, на чому слід сфокусуватися», – зазначив керуючий партнер «Антіки», д.ю.н. Олексій Кот під час свого виступу.

***

Юридична фірма «Антіка» працює на ринку юридичних послуг з 2010 року. Входить до ТОП-30 провідних юридичних компаній України*.

Фірма надає повний комплекс юридичних послуг національним та міжнародним компаніям, що ведуть бізнес в Україні та за її межами. Партнери фірми мають понад 20-річний досвід роботи в сфері юридичного консалтингу.

Спеціалісти фірми «Антіка» є експертами в наступних практиках: антимонопольне, корпоративне право, будівництво та нерухомість, енергетика, судові спори та арбітраж, юридична експертиза.

Найбільші клієнти фірми: АВТ Баварія, ВіДі Груп, група компаній «Ібіс», ТОВ «МФ Телеком», НАК «Надра України», ПАТ «Насосенергомаш», Хенкель Україна, Хенкель Баутехнік (Україна), ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз», ПАТ «Укрнафта», ФК «Дніпро», ПАТ «Енергобанк», Cadogan Petroleum, Cargill, Esan Eczacıbaşı Industrial Raw Materials, Enesa, Ghelamco, Heitman International, Imperial Tobacco, International Resources Group (проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»), Lantmannen Axa, Shell Retail Ukraine.

ЮФ «Антіка» також консультує Світовий Банк, ЄБРР, TACIS, UNDP, KfW, NEFCO з питань реалізації в Україні інфраструктурних, енергозберігаючих та інших проектів.

*рейтинги: «50 провідних юридичних фірм України» (видавництво «Юридична практика»);  «Лідери ринку. ТОП-50 юридичних компаній України» («Юридична газета»); The Legal 500, Ukrainian Law Firms, ILFR1000, Best Lawyers та ін.