Олексій Кот розповів учасникам форуму «Україна 30» про рекодифікацію ЦК України

04.03.2021

Олексій Кот, д.ю.н., керуючий партнер юридичної фірми «Антіка», заступник керівника робочої групи з питань рекодифікації (оновлення) Цивільного кодексу долучився до обговорення процесу оновлення ЦК України, що проходило в рамках Всеукраїнського форуму «Україна 30».

На заході представники української влади — офіс президента, уряд, народні депутати — разом з представниками міжнародної спільноти та профільними експертами обговорювали роль та місію Конституційного та Верховного судів, а також проєкт нового Кримінального кодексу та перспективи рекодифікації Цивільного кодексу України.

До сесії, присвяченої питанню рекодифікації ЦК України в якості експерта також долучився керуючий партнер «Антіки» Олексій Кот.

«Я вважаю, що справа, розпочата 25 років тому з підготовки проєкту Цивільного кодексу України, виходить у свою кульмінаційну стадію. Сьогодні ми можемо забезпечити належне приватноправове застосування на рівні нашого законодавства, не вступаючи в конфлікт ні з ким, за винятком наших колег-господарників. Світова спільнота підтримує нас, оскільки Цивільний кодекс є кодексом приватного права, який охоплює всі без винятку відносини», – зазначив у своєму виступі Олексій Кот.

На Форумі також говорили про розвиток правосуддя, яке можливе завдяки розвитку законодавства, що відповідає потребам суспільства, включно із використанням міжнародних правових стандартів в національному законодавстві.