ОЛЕКСАНДР БУРТОВИЙ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ АПУ З ПИТАНЬ ЕНЕРГЕТИКИ, НАФТИ ТА ГАЗУ З ПИТАНЬ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ В УКРАЇНІ

27.04.2021

27 квітня 2021 року керуючий партнер юридичної фірми «Антіка», заступник Голови комітету Асоціації правників України з питань енергетики, нафти та газу Олександр Буртовий взяв участь у засіданні Комітету в обговоренні теми: «Енергоефективність в Україні».

У ЄС будівлі відповідають за 40% споживання енергії. 36% викидів парникових газів в енергетичному секторі пов’язані з будівлями. Тому оновлення будівель було визнаним пріоритетом багатьох урядів ЄС.

В Україні також впроваджуються програми для покращення енергоефективності будівель. Так, в 2020 році Уряд України схвалив Концепцію реалізації державної політики у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель у частині збільшення кількості будівель з близьким до нульового рівня споживання енергії. Метою збільшення кількості енергонезалежних будівель в Україні є зменшення загального постачання первинної енергії та викидів двоокису вуглецю. Але підвищення енергетичної ефективності будівель в Україні потребує комплексного розв’язання ряду проблем.

Під час засідання учасники обговорили наступні питання:

  • Правове регулювання енергоефективного будівництва в Україні.
  • Будівлі з близьким до нуля рівнем споживання енергії (NZEB) – проблеми та перспективи розвитку в  Україні. Економічні стимули для збільшення кількості  енергонезалежних будівель.
  • Енергоефективне будівництво: практика ЄС, її застосування в Україні.

Тема засідання викликала жвавий інтерес в учасників, які задали експертам низку важливих та актуальних питань.

***

Юридична фірма «Антіка» працює на ринку юридичних послуг з 2010 року. Входить до ТОП-30 провідних юридичних компаній України*.

Фірма надає повний комплекс юридичних послуг національним та міжнародним компаніям, що ведуть бізнес в Україні та за її межами. Партнери фірми мають понад 20-річний досвід роботи в сфері юридичного консалтингу.

Спеціалісти фірми «Антіка» є експертами в наступних практиках: антимонопольне, корпоративне право, будівництво та нерухомість, енергетика, судові спори та арбітраж, юридична експертиза.

Найбільші клієнти фірми: АВТ Баварія, ВіДі Груп, група компаній «Ібіс», ТОВ «МФ Телеком», НАК «Надра України», ПАТ «Насосенергомаш», Хенкель Україна, Хенкель Баутехнік (Україна), ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз», ПАТ «Укрнафта», ФК «Дніпро», ПАТ «Енергобанк», Cadogan Petroleum, Cargill, Esan Eczacıbaşı Industrial Raw Materials, Enesa, Ghelamco, Heitman International, Imperial Tobacco, International Resources Group (проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»), Lantmannen Axa, Shell Retail Ukraine.

ЮФ «Антіка» також консультує Світовий Банк, ЄБРР, TACIS, UNDP, KfW, NEFCO з питань реалізації в Україні інфраструктурних, енергозберігаючих та інших проектів.

*рейтинги: «50 провідних юридичних фірм України» (видавництво «Юридична практика»);  «Лідери ринку. ТОП-50 юридичних компаній України» («Юридична газета»); The Legal 500, Ukrainian Law Firms, ILFR1000, Best Lawyers та ін.