Керуючий партнер «Антіки» Олексій Кот взяв участь в дискусії «Чи є майбутнє в ГК України?»

13.03.2019

Учора, 12 березня, в Legal High School пройшов черговий Discussion Hub на тему «Чи є майбутнє в Господарського кодексу України?». Серед фахівців, що висловили свою експертну думку з приводу цього питання, був також керуючий партнер ЮФ «Антіка», член Ради з питань судової реформи при Президентові України, д.ю.н. Олексій Кот.

Понад 15 років Цивільний та Господарський кодекси України існували пліч-о-пліч. Це завжди викликало чимало дискусій: щодо пріоритетності норм, розподілу сфер регулювання та, головне, чи може економіка України існувати без врегулювання ГК України.

«Результати досліджень свідчать, що до 70% норм Господарського кодексу носять відсилочний або бланкетний характер.  Якщо проаналізувати контент рішень і постанов судів господарської юрисдикції, то складова статей ГК, на які посилаються судді в своїх рішеннях, мізерна», – зазначив керуючий партнер ЮФ «Антіка», д.ю.н. Олексій Кот

Під час LHS Discussion Hub експерти в галузі права намагалися знайти відповіді на низку дискусійних питань:

  • Місце ГК України у системі законодавчих актів, які регулюють економічну діяльність в Україні;
  • Результати дослідження правового регулювання економіки в країнах Європи;
  • Україна і Казахстан: єдині країни на пострадянських теренах, де є окремий кодекс для врегулювання господарських відносин;
  • Як могли розвиватися економічні правовідносини в Україні, якби не було ГК України?

***

Юридична фірма «Антіка» працює на ринку юридичних послуг з 2010 року. Входить до ТОП-30 провідних юридичних компаній України*.

Фірма надає повний комплекс юридичних послуг національним та міжнародним компаніям, що ведуть бізнес в Україні та за її межами. Партнери фірми мають понад 20-річний досвід роботи в сфері юридичного консалтингу.

Спеціалісти фірми «Антіка» є експертами в наступних практиках: антимонопольне, корпоративне право, будівництво та нерухомість, енергетика, судові спори та арбітраж, юридична експертиза.

Найбільші клієнти фірми: АВТ Баварія, ВіДі Груп, група компаній «Ібіс», ТОВ «МФ Телеком», НАК «Надра України», ПАТ «Насосенергомаш», Хенкель Україна, Хенкель Баутехнік (Україна), ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз», ПАТ «Укрнафта», ФК «Дніпро», ПАТ «Енергобанк», Cadogan Petroleum, Cargill, Esan Eczacıbaşı Industrial Raw Materials, Enesa, Ghelamco, Heitman International, Imperial Tobacco, International Resources Group (проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»), Lantmannen Axa.

ЮФ «Антіка» також консультує Світовий Банк, ЄБРР, TACIS, UNDP, KfW, NEFCO з питань реалізації в Україні інфраструктурних, енергозберігаючих та інших проектів.

*рейтинги: «50 провідних юридичних фірм України» (видавництво «Юридична практика»); «Лідери ринку. ТОП-50 юридичних компаній України» («Юридична газета»); The Legal 500, Ukrainian Law Firms та ін.